marți, 17 decembrie 2013

Scrisoarea Maricicăi din Italia către Dela Dorel, soțul ei

Dragă Dela, adică Dorele,

          Tu ești, de tine e vorba, nu de Dela, adică sor-ta, care rămâne o nesimțită după ce mi-a făcut la Crăciunul trecut, curva nici măcar n-a mai vorbit cu mine, dar nici eu cu ea. Sunt eu, Maricica. Nevastă-ta ... nu m-ai uitat ? Dorele, îți scriu de la Milano . M-am îndrăgostit. Nu tare, doar ca la 16 ani ! E ca prima oară. Simt un gol în cap și nu știu de ce. E ca prima oară. Înțelegi ? Adică, mă-nțelegi ? E ca atunci ... nu știu cum să-ți spun ...  ? ... e ca prima oară, Dorele ! Ca atunci când m-am încălțat prima oară. Cu tine eram , nu ? Dorele, ce mai ! ... n-ai văzut așa pereche de pantofi, nici la Antonia ! Cum dracu să nu te-ndrăgostești și să-ți dai poalele peste cap ? Am murit, de cum am văzut-o, ghici unde ? ... la Jimmi Cio ! Scriu cum se citește, ca să-nțelegi și tu . A fost dragoste la prima vedere. Nu-mi revin nici acum. E mai ... e mai rău ca prima oară, Dorele ! Dorele, eu știu că ai să mă ierți, dar erau prea mișto. Dacă erai femeie ca mine, m-ai fi înțeles de două ori mai mult, adică și ca soț și ca femeie ... adică chiar și de trei ori, fiindcă a treia oară e și pentru că mă iubești, nu-i așa ? Ca femeie, ca soț , ca iubită, iată trei motive serioase să-ți placă și ție de pantofii ăștia. Când mă-ntorc în țară, am să-ți mai aduc niște surimi de care-ți place ție, cu Panettone.
Știi, am citit la televizor, aici în Italia, că tot ce-ți trebuie ca femeie e numai zâmbetul, adică e suficient numai zâmbetul ca să te-mbrace. La început am crezut, dar acum după ce m-au arestat carabinierii, nu mai cred. Au crezut despre mine ... auzi, nici nu-ți vine să crezi ! O fi fiindcă  ... e de la caninul stâng lipsă ? Ăla de mi l-ai spart tu cu ghiulul anu trecut ... mi-a stricat zâmbetul ? fiindcă tot așa ... ții minte, în seara aia în care după, ne-am împăcat de cinci ori  ! Eu te-am iertat atuncea, așa că fă bine și iartă-mă și tu.  Trimite-mi urgent aici în Italia 400 de euro, că trebuie să plătesc amendă la poliția italiană. De unde dracu să știu că chestia aia cu zâmbetul e publicitate ? Am văzut eu o pastă de dinți, da nu i-am dat importanță, înțeleg eu oleacă italiană, dar nici așa ... eu am văzut o curvă care râdea tot timpul satisfăcută și am zis să-ncerc și eu. Asta s-a-ntâmplat numai fiindcă-mi lipsești, dragul meu Cocolino ! Poate dacă-mi puneam măcar niște chiloți pe mine, poate nu plăteam 400 de euro. Când le-am explicat la polițiști, că eu nu sunt o putană, că totul a pornit de la un zâmbet tâmpit, acuma îmi vine și mie ca proasta să râd ! ... m-au trimis la consult la psihiatrie. Doctorul aducea un pic cu tine, tot așa brunet, cu un pic de burtă, ce mai ... un prost ! A zis că-s un pic  ... una persona ritardati mentali ... am scris bine ? ... stai să mă uit pe document, că mi-a dat un document ... causa di un disturbo psichiatrico ... scrie ... disabilità intellettiva ... oricum, cred că e de bine, că un carabinier mi-a zis că documentul ăsta m-a scăpat ... În fine, eu tot îmi iau pantofii Jimmi Cio, dar mai întâi scoate-mă de aici ! Ce să fac dacă sunt îndrăgostită și umblu și mă uit la televizor cu capu gol ? Piramidele egiptene străbat timpul, dar nu sunt vii ca mine, Dorele ! Nu mai vorbesc cu tine veci, dacă nu-mi iau pantofii ăia ! Vrei să vin de Crăciun acasă ? Donna la care lucrez a zis că-mi dă drumul 2 settimane . I-am zis că s-ar putea să fiu gravidă cu ficiorul ei. Nu te ambala, i-am zis doar așa, ca să o sperii și să-mi dea drumul. Acum nici nu mai e nevoie, că baba a făcut infarct și e la ospidale .Tu știi că eu întotdeauna am folosit protecție. Nu mi-e frică decât că moare și trebuie să-mi caut de lucru în altă parte. Dacă îmi trimiți ăia 400 de euro am timp să vin.

Te pup, Cocolino meu drag. Salvează-mă ! Sunt toată a ta ! Dar fără pantofii Jimmi Cio sunt nimic. Și desculță nu vin ! Vezi doar ce-am pățit, c-am ieșit doar 5 minute din casă fără chiloți ! A doua oară mă expulzează macaronarii din Italia. Și atunci din ce-o să trăim amândoi ? Dar mai ales tu ? Că eu, știi că sunt descurcăreață !


P.S. Să nu cumva să o inviți și pe sor-ta Dela. Încă sunt supărată pe ea, că a mâncat toată rânza de la piftie anu trecut. Curvă proastă ! Doar știe că mie îmi place la nebunie rânza. Sau mai bine invit-o, ca să moară când o să mă vadă cu pantofii noi de la Milano. Să nu-ți faci griji. Carabinierii au fost foarte drăguți cu mine. Nici nu știi ce multe face să ... dar mai bine nu-ț spun. Ai să mă-nțelegi ... fiindcă sunt îndrăgostită ... nici nu știu cum să-ți mai spun ca să mă-nțelegi ... ca prima oară !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu