duminică, 29 decembrie 2013

Scrisoarea lui Dorel către Costel, îngrijorat de sfârșitul lumii Dragă Costele,

Sunt îngrijorat  !  Nu, Dorel, văr-tu, n-a pățit nimic, tu știi că poți să mă bagi și-n clor, că tot nu mor. Plutesc la suprafață ! Da, mă, nici Maricica n-a pățit nimic. I-a ieșit o chestie pe ... Doamne, bine că m-am oprit ! că a zis să nu-ți spun, și dacă află că nu ți-am zis, dar eram să-ți zic, tot se supăra proasta ... Eu i-am zis că văru, adică tu, nu ai cum s-o iei de la ea, da ea a zis că nu se știe niciodată. Deci, Costele, sunt îngrijorat de soarta Pământului. Ai auzit de ce-a prezis baba Schtanga, cică se citește ca-n germană cu ș , din Dnieprr ...prr ...ropetrovsk, Doamne, mi s-a sculat limba-n gură, vizionara aia, căruia îi lipsește un ochi, și e oarbă, fiindcă s-a născut cu un singur ochi. A zis că vine sfârșitul lumii ! Ei, vezi că trebuia să fii și tu îngrijorat ? Măcar acum la sfârșit de an ... Băga-mi-aș picioarele, ce tragedie ! Lu Maricica nu i-am spus nimic, că o știi cât e de sensibilă, și de la ștres, poate îi ies mai multe , din alea ... de care m-a rugat să nu-ți spun, în fine, nu ți-am spus ! Deci, Costele, știi numai tu, și dacă m-ai afli ceva în plus de pe net de la baba asta, Schtanga, despre sfârșitul lumii, să-mi spui numai mie . Să știm doar noi amândoi, bine ?  
   Astfel, Costele, m-am hotărât să trimit ceva în spațiu, ceva care să ne reprezinte, adică, dacă o entitate din asta extrapământeană, dacă dă peste ea, să știe sigur că e de la noi, adică de la Dorel. Bănuiești că asta e posibil, numai dacă entitatea asta, care  găsește pachetul, e inteligentă, ca să-și de-a seama că pachetul e  de la mine, de pe Pământ, înțelegi ? Degeaba trimit eu ceva deștept, dacă pică la un extraterestru din ăsta prost, nu ? De aceea am zis, că nu trimit nimic scris, că poate nu știe să citească, sau poate nu are ochi, nu ? că nu e musai să vadă, nu e obligatoriu pentru viață. Am stat eu și m-am gândit, de ce să trimit eu ca proștii ăștia de americani, disc cu muzică ? Dacă extraterestrul e și surd ? Că nu e obligatoriu pentru viață să și auzi, nu ? Asta-i, Costele ! De aceea am stat eu și m-am gândit și mi-a venit ideea sclipitoare. Ce e important pentru o formă de viață, oriunde în Universul ăsta ? Eee ?! Iacă îți spun io acum : să ai ceva în formă de gură, ca să mănânci, să întreții viața, și scuză-mă ! să nu fim ipocriți ... ceva în formă de cur, ca să aibă, adică pe unde ieși, ce rămâne. Și să fie astea două conectate între ele, și împreună la un creier.  Asta e, zic eu, o formă de viață inteligentă. Ei, nu am dreptate, nu e logic ? Acum ghici ce le trimitem, mă ? O oală cu sarmale ! Dar pentru asta trebe să ne grăbim și să luăm de la cumătru varză murată, din aia în care pune el și sfeclă, de iese moarea roze, de bem după ce ne facem chiauni, pentru că sfârșitul lumii e aproape. Dacă nu ești mulțumit, putem să punem lângă oală și un manuscris cu rețeta. Sau poate să facem așa ca pe un joc, punem și toate ingredientele, să aibă și extratereștrii ăștia bucuria de a învârti sarmale, nu ? Eu zic că învârtitul unei sarmale e mai tare decât origami de la japonezi. Și mai poți să și mănânci și jucăria, adică sarmaua, înțelegi tu ! Deci, punem rețeta, punem ingredientele, și la sfârșit oala cu sarmale, ca să aibă de comparație. Ceva totuși mă îngrijorează ... oare sunt condiții în spațiul cosmic, ca să reziste varza murată ? Că dacă se-mpute, poa să moară extraterestrul ăsta, care va deschide primul pachetul. Doar dacă n-are nici nas, doar așa scapă. Și mai am o dilemă. Am citit că universul se răcește și asta înseamnă că și sarmalele, degeaba le punem calde, că tot se răcesc și ele. Doar să le spunem, că trebuie încălzite înainte de consum . Dar cum , dacă extraterestrul e orb și surd ? Cred că trebuie doar să ne bazăm pe inteligența lui, și să-și dea seama că rece sarmaua e sleită și trebuie caldă. Cam atât dragă Costele, despre ce vreau eu să trimit în Cosmos. Ce zici, mă ajuți ? Eu pun la bătaie oala cu sarmale, rețeta și ingredientele, tu nu trebuie decât să faci rost de o rachetă. Mai ieftin cred că găsești de la ruși. La nevoie poți să le promiți să pună și ei o oală cu borș. Dacă sunt de acord, o lansăm de la Baikonur.
Scrie-mi urgent ! Sarmalele sunt perisabile. Nu pot să le păstrez mult timp. Dacă vine sfârșitul lumii nu mai am curent la frigider. Despre varză, știi și tu că miroase. Hai, să trăiești ! Fă să rămână ceva, Costele, și în urma ta !

Pe scurt, al tău văr, Dorel.


P.S. Cred că am să pun totuși și un CD, poate extraterestrul care găsește pachetul are și urechi. M-am gândit la o doină în stil neo-românesc și eclectic, cu elemente orientale și indiene : Am băiat și am fetiță, Ce familie fericită ! vol.2 . Am și vol.1 , da pe ăsta, vreau să-l îngrop în pământ, odată cu mine, știi tu ... dacă se va îndeplini viziunea babei Schtanga. Costele, dacă Universul va mirosi a moare de varză, se va ști că e de la Dorel. Nici o gaură neagră nu va putea să dilueze mirosul. Și gândește-te că nu punem decât două căpățâni !  Îți spun eu, varza lu cumătru e mai tare decât anti-materia. Miroase ea urît, da face bine la stomac ! Și stomac, ți-am mai zis, are orice formă de viață inteligentă. O să ne pomenească, ai să vezi !Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu