luni, 19 martie 2012

Condiţia eroului"Mă revolt, deci existăm." Albert Camus

Varianta a I a 

Tatăl eroului : Fiule, sunt mândru de tine !
Mama eroului : Fă-o pentru familia ta !
Soţia eroului : Să vii pe scut sau sub scut . Nu uita că de asta te iubesc !
Copiii eroului : Suntem alături de tine, tati !

Varianta a II a

Tatăl eroului : Eşti iresponsabil . Ai o familie !
Mama eroului : Gândeşte-te bine. Ai copii de crescut !
Soţia eroului : Nu mă mai iubeşti !
Copiii eroului : Unde pleci, tati ?

În concluzie, eroul nu trebuie să aibă părinţi, nu trebuie să fie căsătorit, şi mai ales nu trebuie să aibă copii . De asta şi sunt aşa de puţini . Paradoxul este că dacă ar fi aşa , atunci pentru cine şi pentru ce să mai lupte ? Pentru noi ?

7 comentarii:

 1. Eroii sunt buni... dar numai morti!
  Altfel, prezenta lor ne stanjeneste...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toată lumea când vine vorba despre eroi sau un act eroic se uită spre cel de lângă el . Sacrificiul, îl fac întotdeauna cei mai buni dintre noi . Am scris aceste gânduri, dupa ce am revăzut filmul PIANISTUL . Mă gândesc că tocmai din cauza celor scrise mai sus, ar trebui să respectăm mai mult pe aproapele nostru, care se sacrifică pentru noi. Ar trebui în primul rând să nu-i uităm pe eroi. Deloc !

   Ștergere
 2. si totusi cei care nu vor sa faca pe-a eroii de dragul lumii, sunt judecati...
  ce sunt de fapt eroii in ziua de azi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fiindcă unul dintre noi se revoltă, existăm şi noi. Prin el . Nu e vorba de a face pe eroul de dragul lumii. Eu cred că sunt două tipuri de eroi . Eroul " pur ", aşa zisul idealist, animat de un sentiment real de dragoste faţă de semenii săi şi care se manifestă în special prin cei tineri, şi eroul "matur", cel care ia decizia sacrificiului printr-o asumare conştientă a actului . Acesta din urmă este cel care are, de obicei, o familie . A fi erou , acum, în ziua de azi, nu înseamnă neapărat aţi da viaţa. A muri . Viaţa poate fi sacrificată şi fără să murim . Şi lucrul ăsta cred că îl fac neaşteptat de mulţi dintre noi . Pentru aceştia eu nu cer decât respect !

   Ștergere
 3. Eroii, cei de azi, de ieri, de alaltaieri sau dintotdeauna sunt nefericitii fata de care dezvoltam xenofobie. Pentru ca nu sunt ca noi... sunt atat de diferiti...
  In alta ordine de idei orice om obisnuit pus intr-o situatie neobisnuita poate deveni erou.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eroii sunt cei care ies din rând . Cred că nefericirea vine din faptul că noi ceilalţi nu îl urmăm . Dacă într-adevăr sau nu dezvoltăm xenofobie faţă de ei, cred că asta e o anomalie . În mod normal ar trebui să-i iubim, nu să ne stânjenească . Jena e totuşi un sentiment superior faţă de indiferenţă . Arată că încă mai există un sâmbure de umanitate în noi . Şi e un sentiment care ne poate transforma , care ne poate duce spre acel respect despre care eu vorbesc .

   Ștergere
 4. Individul mediu standard il uraste pe erou pentru ca nu poate fi ca el. Dar nu poti fi erou in timp ce stai comod in pat si te uiti la OTV! Xenofobia mediocrului (din pacate majoritar) nu e o anomalie, ci este o componenta a modului sau de a exista.

  RăspundețiȘtergere